21 februari 2012

Lina´s kladdiga specialare

Denna underbara browniekaka blir bäst om den den får vila direkt efter gräddning i kylen över natten. Då blir den perfekt kladdig och kompakt som jag vill att en goda chokladkaka ska vara.

Lina´s brownie:

* 4 ägg
* 6 dl strösocker
* 10 strukna msk kakao av hög kvalitet
* 3 dl vetemjöl
* 1 krm salt
* 2 tsk vaniljsocker
* 225 gr smör

Sätt ugnen på 175 grader i varmluft.
Smält smöret i kastrull på spisen.
Vispa ägg och strösocker, vaniljsocker poröst och vitt.
Tillsätt salt, kakao och mjöl.
Häll sedan i det smälta smöret och vispa ihop allt till en fin smet.
Smöra en springform och häll i smeten.
Grädda i ca 23 minuter i 175 grader.
Ta ut ur ugnen och låt svalna som hastigt och sätt aluminiefolié på formen och i i kylen över natten.
Servera med vispgrädde och färska bär. :-)


Lycka till!
      


Inga kommentarer: