21 februari 2012

Tobbe´s goda lasange

Min Tobbe gör den godaste lasangen. Idag blev det en hel braspanna. Så en riktig kolhydrat laddning inför helgens utmaning. :-)
Här kommer receptet:

Tobbe´s goda lasange:

* 2 kg nötfärs
* 2 gula lökar
* 1 burk krossade tomater
* 1 buljongtärning ( vi använder Knorrs "Fond Du Chef" mkt godare)
* 2 vitlöksklyftor
* Ca 4 msk tomatpuré
* Salt & peppar efter smak
* Torkad oregano efter smak
* 2 paket lasangeplattor
* 2-3 dl riven ost

Ostsåsen:
* 14 dl mjölk
* 8 msk vetemjöl
* ca 5 dl riven ost
* 1 nypa salt
* Smör

Sätt ugnen på ca 225 grader.
Bryn färsen och häll ner finhackade löken. Tillsätt salt, peppar, oregano, pressad vitlök. Rör om, häll sedan i tomatpuré, krossade tomat och buljongen. Låt stå och puttra under lock så smakerna får berarbetas.
Gör ostsåsen, häll smör i kastrullen, tillsätt mjölet och vispa i lite av mjölken, vispa sedan ner resten av mjölken så den inte bränns och att alla klumpar försvinner. Vispa och låt den koka på svag värme en stund. Tillsätt saltet och sedan osten och vispa så osten smält och det blir en len smet.

Smörj braspannan och börja med lasageplattorna, varva sedan lagren. Plattor, köttfärssås, plattor, ostsås, plattor, köttfärssås, ostsås och plattor och avsluta med ostsås och den rivna osten.
In i ungen i ca 25-30 minuter i ca 225 grader.








Inga kommentarer: